DERS KİTABI CEVAPLARI

7.SINIF TÜRKÇE ÖZGÜN YAYINLARI DERS KİTABI CEVAPLARI (SAYFA 35-47) 2019-2020

Sevgili Öğrenciler 2019-2020 7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı cevaplarını sitemizde bulabilirsiniz.

Türkçe ders kitabı cevaplarını hazırlamamızda ki amaç sizlerin derslerinde daha başarılı olmasını sağlamaktır. Size tavsiyemiz ise ders kitabı cevaplarını yaparken öncelikle kendiniz çözmeniz yapamadığınız veya eksik kalan noktaları tamamlamanızdır.

2019 Türkçe ders kitabı  cevapları yeni müfredata uygun bir şekilde alanında uzman kişilerin desteğiyle hazırlanmıştır.

Cevabınız Burda ailesi olarak eğitim öğretim hayatınızda başarılar dileriz.

7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 1.Ünite Cevapları 2019-2020 (Sayfa 35,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,47)

 

2019-2020 7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı

 

2.Etkinlik

a.Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1.Sarıbay, kendisinden sonraki hanı seçmek için nasıl bir yol önermiştir? 

Cevap:

Sarıbay kendinden sonraki hanı seçmek için kanatlarını çırpmayacak, gözlerini üç gün açmayacaktı. Dördüncü gün karnı doyurulacak ve serbest bırakılacaktı. Kime konarsa han o olacaktı.

2.Akdoğan kimin omzuna konmuş?

Cevap:

Bir çobanın omzuna konmuş.

3.Aksakallılar niçin yeni handan evlenmesi istemişler?

Cevap:

4.Han, evleneceği kızı nasıl seçmiştir?

Cevap: 

Evleneceği kızlara üç soru soracaktır ve soruları doğru cevaplayan kız ile evlenecektir.

5.Fakir kız, ‘Yalan ile doğrunun arasındaki mesafe ne kadar?’ sorusuna ne cevap vermiş?

Cevap:

Doğu ile batı arasındaki mesafe bir gün olduğunu söylemiş. Çünkü güneşin doğudan doğup batıdan batması bir gün sürüyormuş. 

6.Fakir kıza göre acı, üzüntü ve ayıp ne demekmiş?

Cevap:

Acı hastalık,ayıp hırsızlık, üzüntü de ihtiyaç demektir.

7.Han, eşini hangi konuda uyarmış? 

Cevap:

Kendisinden başka kimseye öğüt vermemesi konusunda eşini uyarmıştır.

8.Han; karısına niçin kızmış, ona ne yapmasını söylemiş?

Cevap:

Han eşini daha önce kendinden başka kimseye öğüt vermemesi konusunda uyardığı halde eşi başkasına öğüt verdiği için kızmıştır ve ona güvenilir olmayacaksa eğer gitmesini söylemiştir.

b.Metinde kaçıncı kişili anlatım yapıldığını yazınız.

Cevap:

Metinde 3.kişi anlatım yapılmıştır.

3.Etkinlik 

Metnin konusu ve ana fikrini aşağıya yazınız. 

Metnin Konusu: Başta olan Han’ın ölümü sonrasında yeni bir han seçmenin tarafsız olarak yapılması ve hanın eşini seçmesi.

Metnin Ana Fikri: Eşitlik ve dürüstlük önemlidir.

4.Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerden öznel yargılı olanların başına ‘Ö’ nesnel olanların başına ‘N’ yazınız.

(Ö) Fakir kız, kocasına güzel tavsilerde bulunmuş.

(N) Bir zamanlar Sarıbay adlı bir han yaşıyordu.

(N) Güneş doğudan sabahleyin doğuyor, batıdan da akşamleyin batıyor.

(Ö) Gözlerimiz her zaman doğruyu görüyor.

(N) Gözlerini kaldırırsan gökyüzünü, indirirsen yeryüzünü görürsün.

(Ö) Sevgi, her engeli aşmamızı sağlayan bir duygudur.

 

2019-2020 7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 37 Cevabı

6.Etkinlik 

a. Aşağıda, virgülün nerelerde kullanıldığına dair verilen kuralları ve bu kurallara uygun cümleleri inceleyiniz. Siz de bu kurallara uygun örnek cümleler yazınız.

-Orhan sinemaya gitmemizi, Okan da konsere gitmek istediğini söyledi.

-Türkiye’nin her karışını gezdim,tozdum,gördüm,geçirdim.

-Yürüdük,yürüdük,yürüdük sonunda kendimizi zirvede bulduk.

-Öğretmen sessiz olun, dedi.

-Evet, gelmişti buraya.

-Ne zaman baksam yukarı, içimi derin bir huzur kaplardı.

-Padişah, neden hala gitmediniz?, dedi.

-Yaşlı, kadın tarafından kurtarıldı.

2019-2020 7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38 Cevabı

7.Etkinlik

Tablodaki cümlelerde geçen fiilleri inceleyip anlam özelliklerine göre örnekteki gibi değerlendiriniz.

8.Etkinlik

Kırgızistan’da yaşayan bir arkadaşınız olduğunu düşününüz. Aşağıda, bu arkadaşınızı ülkenizde yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına davet eden bir e-posta yazınız.

2019-2020 7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 44 Cevabı

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI 

A.Aşağıdaki metni okuyunuz.

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

 

2019-2020 7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 45 Cevabı

 

C. Aşağıdaki sözcükleri zıt anlamlıları ile eşleştiriniz. Eşleştiremediğiniz sözcüğün zıt anlamlısını noktalı kutucuğa yazınız.

Ç. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına ‘D’ yanlış olanlarınbaşına ‘Y’ yazınız.

D.Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

 

2019-2020 7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 46 Cevabı

 

E.Defterine ‘Durmadan devam ettiğin sürece, ne kadar yavaş gittiğinin önemi yoktur’ sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız. 

Cevap: 

Sürekliliğin öneminden bahsedilmektedir. 

Sonraki Metne Hazırlık

 

2019-2020 7.SINIF DİĞER TÜM DERS KİTABI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

2019-2020 7.SINIF ÖZGÜN YAYINLARI TÜRKÇE DERS KİTABI CEVAPLARI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir