6.SINIF DERS KİTABI CEVAPLARI FEN ve TEKNOLOJİ

6.SINIF ANADOL YAYINLARI FEN BİLİMLERİ DERS KİTABI SAYFA 138-146 CEVABI

Sevgili Öğrenciler bu yazımızda  2021-2022 6.Sınıf Anadol Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 4.Ünite Sayfa 138-139-140-141-142-143-144-145-146 cevaplarını resimli olarak sizler için hazırladık.

6.Sınıf ANADOL Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 4.Ünite Cevapları 2021-2022

2021-2022 6.Sınıf Anadol Yayınları   Fen Bilimleri Ders Kitabı 224 sayfadan oluşmaktadır.6.Sınıf Anadol Yayınları  Fen Bilimleri Ders Kitabı Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulunda okutulacaktır.

Fen Bilimleri ders kitabı cevaplarını hazırlamamızda ki amaç sizlerin derslerinde daha başarılı olmasını sağlamaktır. Size tavsiyemiz  ders kitabı cevaplarını yaparken öncelikle kendiniz çözmeniz yapamadığınız veya eksik kalan noktaları tamamlamanızdır.

2022 Anadol Yayıncılık 6.Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı cevapları yeni müfredata uygun bir şekilde alanında uzman kişilerin desteğiyle hazırlanmıştır.

Cevabınız Burda ailesi olarak eğitim öğretim hayatınızda başarılar dileriz.

2021-2022 6.Sınıf Anadol Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı (Sayfa 138-139-140-141-142-143-144-145-146 ) Cevapları

6.Sınıf Anadol Yayınları  Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 138 Cevabı

Hazırlık Çalışmaları

Evinizde ısınma amaçlı kullandığınız araç gereçler hangi enerji kaynaklarını kullanarak ısı verir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Evimizde ısınma amaçlı olarak kombi kullanmaktayız. Kombilerde doğalgaz kullanarak petekleri ısıtarak evimizi ısıtır. Bazı apartmanlarda ise doğalgaz olmadığı için kömür ile ısınma sağlanır.

Aşağıdaki görsellerde verilen araç gereçleri inceleyiniz. Sizce bu araç gereçler olmasaydı ne gibi zorluklarla karşılaşırdık? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Görsellerdeki araç gereçler olmasaydı evlerimizi ısıtmada ciddi sorunlar yaşardık. Ocaklar olmasaydı da yemek yaparken zorlanırdık.

6.Sınıf Anadol Yayınları  Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 142 Cevabı

Araştırma Sorusu: Farklı türdeki yakıtların ısı amaçlı kullanılmasının insan ve çevre üzerine ne gibi etkileri vardır?

Ülkemizde genel olarak ısınmada doğalgaz , kömür ve odun kullanılmaktadır. Bu yakıtların kullanımı, hava kirliliğine sebep olan bazı gazların atmosferdeki oranının artmasına yol açar. Bunun sonucunda da sera etkisinde artış, asit yağmurları ve küresel ısınma gibi bazı çevre sorunları ortaya çıkar.

Doğalgaz yenilenebilir ve temiz enerji kaynağıdır. Odun ile ısınma sağlandığı zaman ülkemiz ormanlarına zarar veririz. Kömür ile ısınmada ise hava kirliliğine neden olur.

Hava kirliliği insan sağlığı üzerindeki etkisini öksürük,
bronşit, kalp hastalığı ve akciğer kanseri gibi çeşitli hastalıklarla göstermektedir. Hava kirliliği en çok hamile ve emziren kadınlar, yaşlılar, solunum yetmezliği yaşayan insanlar üzerinde etkilidir. İçme sularının bu maddelerle kirlenmesi sonucu insanlarda çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Sonuç Çıkaralım:

Yaptığınız çalışmalar ve arkadaşlarınızın sunumlarından yola çıkarak ısı amaçlı kullanılan yakıtların insan ve çevre üzerine etkilerinin neler olduğunu tartışınız.

  •  İnsanların solunum sistemi hastalıklarına yakalanmalarına neden olur.
  •  İnsanların solunum sistemi organları zarar görürler.
  •  İnsanlar bronşit gibi çeşitli kronik solunum sistemi hastalıklarına yakalanırlar.
  • Bitkilerin çeşitliliği azalır, birçok bitki ölür.
  •  Hayvanların çeşitliliği azalır, birçok hayvan ölür.

6.Sınıf Anadol Yayınları  Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 145 Cevabı

Aşağıda verilen soru hakkında çeşitli kaynaklardan araştırma yapınız. Araştırmanın sonucunda elde ettiğiniz bilgilerle bir rapor hazırlayınız ve bu raporu sınıfta arkadaşlarınızla
paylaşınız.

Soba ve doğal gaz zehirlenmelerini konu alan gazete haberleri bularak sınıfa getiriniz.

Soba ve doğal gaz zehirlenmelerini önlemek için alınması gereken tedbirler nelerdir?

  •  Kullanılan yakıtın standartlara uygun olup olmadığı kontrol edilmeli, izin belgesi olmayan satıcılardan yakıt alınmamalıdır.
  •  Sobanın yakılmadan önce aşırı doldurulmamasına dikkat
    edilmelidir.
  •  Sönmekte olan sobaya tutuşması için yakıtlar bir anda konulmamalı, yavaş yavaş ilave edilmelidir. Yatmadan önce sobaya yakıt konulmamalıdır.
  •  Soba borularının birleştiği yerler gaz sızdırmaması için kontrol edilmelidir.
  •  Soba zehirlenmelerinin önüne geçilebilmesi için daha önce yakılmış olan sobaların tam olarak sönmüş olduğundan emin
    olunmalıdır.
  • Soğuk havalarda bacadan çıkan duman daha hızlı yükselir ve dışarı atılır. Fakat lodos, sıcak hava taşıyan bir rüzgâr türüdür. Lodos, dış ortamın sıcaklığını artırdığı için bacanın çekiş gücünü azaltır ve dumanın bacadan dışarı çıkmasını engeller. Bu nedenle lodoslu havalarda, soba kaynaklı zehirlenmelerin önlenebilmesi için soba ile boruların, gerekli standartları sağladığından emin olunmalıdır. Soba ve borularda standart dışı bir durum söz konusu ise bu aksaklıklar giderilmelidir.

 

6.SINIF TÜM DERS KİTABI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

6.SINIF MEB ve ANADOL YAYINLARI FEN BİLİMLERİ DERS KİTABI DİĞER ÜNİTE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.